У домі тернопільської умілиці – справжній подушковий "звіринець" (фото)

Опубліковано в Життя краю 11.12.2018

Красиві, якісні та безпечні для здоров’я декоративні подушки своїми руками шиє тернополянка Лілія Назаренко.  

Одним із виробів, який рік тому спробувала якось зробити пані Лілія своїми руками, була саме декоративна подушка у формі певної фігурки тварини. Відтоді пошиття таких елементів інтер’єру стало улюбленим заняттям дівчини.

Оскільки я народила дитину та почала за нею доглядати вдома, було чимало вільного часу. Аби якось з користю витрачати вільні хвилини, вирішила обрати для себе якесь цікаве ремесло. Якщо до вишивання, в’язання, бісероплетіння та інших занять не дуже тягнулася, спробувала пошити декоративну подушку. Я добре володію швейною машинкою, тож раніше любила час від часу щось шити. Власне я за фахом кравчиня – навчалася цьому в Тернопільському вищому професійному училищі технологій та дизайну. Ось так зробила один виріб для себе, потім ще декілька для рідні, друзів. В мене добре виходили подушки-звірятка, подушки-зірочки, тож надалі найближчі мені люди «підкинули» ідею, щоби я пробувала продавати свої вироби. Ось так з’явилося більше людей, які замовляють у мене роботи, поділилася пані Лілія.

Пані Лілія розповіла, що основним матеріалом, з якого шиє подушки, є бавовна тканина, наповнювач (холофайдер). Декоративні елементи – очі, носи тварин жінка шиє переважно вручну – нитками. Інколи купує штучні декоративні елементи.

Мені подобається робити подушки тому, що кожного разу ти шиєш новий виріб, не подібний на інші. Звичайно, коли я ще починала цим займатися – не все виходило. Іноді доводилося перешивати подушку. Бувало, за роботу, яка пішла не так, не хотілося зовсім братися. Та я завжди залишалася задоволеною від своєї праці. Завжди шукала якісь нові ідеї, вигадувала цікаві дизайни майбутніх виробів, креативила. Дуже радію, коли подушку пошию таку, яку задумувала наперед,розповіла умілиця.

Дівчина підмітила, що найлегше їй дається шити подушки у формі зірочок. А на вироби, які мають багато деталей, тернополянка витрачає дещо більше часу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.