Сімох героїв Тернопільщини посмертно визнали почесними громадянами краю (фото)

Опубліковано в Життя краю 06.12.2018

Сьогодні, 6 грудня у тернопільському драмтеатрі рідним сімох загиблих краян вручили нагрудні знаки «Почесний громадянин Тернопільської області».

Покійним видатним мешканцям Тернопільщини - Назарію Войтовичу, Устиму Голоднюку, Олександру Капіносу, Ігорю Костенку, Василю Мойсею, Тарасу Слободяну, Володимиру Стаюрі було присвоєно звання «Почесний громадянин Тернопільської області» відповідно до рішення Тернопільської облради від 9 серпня 2018 року.

Під час урочистої частини передачі відзнак родичам покійних у залі драмтеатру був присутній архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк), який привітав працівників самоврядування області з нагоди свого професійного свята та згадав теплим словом полеглих краян.

Дякую вам за плідну працю, яку ви спрямовуєте на благо рідного народу. Коли цар Соломон став на престолі, він приніс Богові велику жертву. Господу це сподобалося і він промовив до нього: «Проси, що бажаєш». Соломон попросив мудрості, щоби могти гідно правити своїм народом. За те, що цар не просив у нього багатства, Всевишній дав йому все – мудрість, багатство, добре життя, мудрість. Сьогодні мені хочеться поблагословити всіх працівників місцевого самоврядування на плідну працю для добра церкви і народу, а також вшанувати, кого немає з нами, — звернувся до присутніх митрополит.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.