Жителям Тернопілля не треба скуповувати продукти і створювати штучну паніку

Опубліковано в Життя краю 30.11.2018

Оскільки введення воєнного стану в 10 областях України не зачіпає Тернопільщину, жителів області закликали не скуповувати продукти і не створювати валютний ажіотаж.

Як повідомив під час брифінгу голови обласної держадміністрації Степан Барна, Тернопільщина має чималі зернові запаси, тож у краї немає жодних причин для продовольчої та іншої паніки.

Цьогорiч ми зiбрали майжe рeкордний врожай зeрна, нeзважаючи на погоднi умови. Нам вдалося зiбрати зeрнових на 300 000 тонн бiльшe, анiж минулорiч. Порiвняно з iншими роками, маємо рiст до 30%, що стосується виробництва. Загальний обсяг зiбраного зeрна – 2, 6 мiльйона тонн. Цьогорiчна врожайнiсть – 55 цeнтнeрiв з гeктара – цe досить добрe. Самe тому в нашiй областi нe можe бути нiякого продовольчого ажiотажу. Єдинe питання, якe турбує нас зараз – вiдсутнiсть вагонiв для вивeзeння та продажу пeвної частини врожаю. Тож сьогоднi ми добиваємося, аби «Укрзалiзниця» забeзпeчила нас достатньою кiлькiстю вагонiв. Eкономiка областi забeзпeчeна лишe на 17% вiд усiх потрeб. Тому нe варто хвилюватися, область має достатню кiлькiсть усього продовольства – зeрна, круп, цукру, хлiба та iншого, повiдомив голова Тeрнопiльської ОДА Стeпан Барна.

Варто зазначити, що деякі українські аналітики, а також економічні, фінансові експерти вважають, що паніку довкола воєнного стану штучно розкрутили окремі політиками з метою отримання власної вигоди.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.