У тапочках, які виготовляє умілиця з Тернопільщини, будні вдома перетворюються на свято (фото)

Опубліковано в Життя краю 19.11.2018

Тапочки на будь-який смак вже вісім років віртуозно плете Марія Пелих зі Зборова, що на Тернопільщині.

У взутті з оригінальними візерунками, яке виходить з-під рук пані Марії, зручно ходити. Кожен виріб жінка плете гачком з ніжних на дотик акрилових ниток, тож тапочки умілиці приємно взувати й на босу ногу.

Ще з юності чудово володіла технікою в’язання та любила час від часу щось плести. У студентські роки не так багато часу присвячувала цьому хобі, як зараз. Коли ж вийшла заміж, народила дітей, почала в'язати для них велике різноманіття теплих виробів – шапки, шалики, камізельки, светрики, рукавички. Почала виготовляти і в’язане взуття, яке не тільки гріє мою сім'ю, але робить їхню ходьбу комфортною. Якщо дехто є залежним від соцмереж чи книжок та не може відірватися від цього, то я залежна від свого заняття. Завжди знаходжу час, аби присвятити його улюбленому хобі. Багато моїх знайомих, друзів хвалять мої вироби та люблять, коли я дарую їм щось в’язане, — розповіла умілиця з Тернопільщини.

Жінка зазначила, що на в’язання однієї пари взуття витрачає близько 3-4 години. Для того, аби виріб було не тільки комфортно, але й естетично приємно носити, жінка кольоровими нитками виплітає на взутті цікаві узори. На тапочках майстрині переважно можна побачити яскраві квіти, що в холодну пору тільки додасть настрою власницям взуття від пані Марії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.