Батл домашнього печива відбудеться у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 04.06.2016

 В рамках святкування фестивалю «Галицька дефіляда», що проходитиме з 17 – по 19 червня в парку ім. Шевченка, відбудеться справжній батл на найкращу домашню випічку «Найсмачніше солодке печиво імені Дарії Цвек». Розпочнеться кулінарне змагання на третій день дійства в «Солодку Неділю», а взяти участь зможе кожен охочий тернополянин. За результатами конкурсу переможці зможуть отримати тисячу гривень.

 «На конкурсі будуть журі, які визначатимуть переможця за двома обов’язковими критеріями. Перший – не менше кілограму печива, другий – його презентація – каже один з організаторів фестивалю, Ігор Мамус – Кожна господиня отримає свого стола, на який можна буде виставити печиво, прикрасити його вишитими скатертинами, своїм сервізом і, власне, пригощати людей».

Обов’язковими умовами для участі в конкурсі є попередня реєстрація через Інтернет або за номером телефону +380967204069, +380938804032. Зареєструватись можна включно до 16 червня. Також, учасники повинні приготувати як мінімум кілограм сухого печива, бажано за рецептами Дарії Цвек. Організатори конкурсу відшкодують витрати на приготування в розмірі 100 гривень. Принести свою солодку випічку потрібно о 14 годині в парк ім.. Шевченка.

«Кількість учасників обмежена. П’ятдесят перших людей, які зареєструються зможуть отримати 100 гривень як відшкодування витрат на приготування печива і позмагатись за головний приз – каже Ігор Мамус – Якщо журі обере безперечного переможця, то він отримає тисячу гривень, якщо переможців буде декілька, то відповідно вони розділять цю суму».

 

Нагадаємо, Дарія Цвек – наша землячка, уродженка с. Гримайлів, відома всьому світові своїми кулінарними книгами, зокрема і «Солодким печивом». Тому конкурс проводитиметься для вшанування її кулінарної спадщини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.