Тернополянам радять не вживати воду із деяких водоматів

Опубліковано в Новини 01.09.2018

Фахівці Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби 20 серпня 2018року, здійснили моніторинг якості питної води взірціву водоматах «Долина плюс»(ФОП Стецина О.В.), «Водограй – 2700 БС» (ФОП Шмігельський А.І.), «Джерело Зарваниці» (ТзОВ « Агроком») та ФОП Іваницького Я.І. в м. Тернополі.

Моніторинг провели відповідно до плану лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань для здійснення моніторингу стану середовища життєдіяльності, об’єктів нагляду щодо дотримання вимог санітарного законодавства на території м. Тернополя на 2018р, повідомляють в управлінні Держпродспоживслужби Тернопільської області.                    

За результатами фізико-хімічних, органолептичних та токсикологічних досліджень відхилень не виявлено, вищевказані взірці відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, за винятком взірців у водоматах «Водограй – 2700 БС», за адресою: вул. Львівська,5  в м. Тернополі (Експертний висновок №002077 д.к./18 від 23.08.2018р.) та ФОП Іваницького Я.І. за адресою: вул.Чернівецька,58 в м. Тернополі (Експертний висновок №002075 д.к./18 від 23.08.2018р.). У вказаних водоматах встановлено невідповідність якості питної води ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за мікробіологічними показниками.  

З метою забезпечення санітарно- епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності,керуючись ст.7,18,30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.94р. № 4004 –ХІІ,  ст.9,36,43 Закону України  «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645 - ІІІ від 06.04.2000р., ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», рекомендовано суб’єктам господарської діяльності ФОП Іваницькому Я.І.  та ФОП Шмігельському А.І. провести терміновий комплекс заходів, спрямованих на забезпечення якості питної  води у водоматах за вказаними вище адресами в м. Тернополі до відповідності нормативним мікробіологічним вимогам згідно з ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

 - Уже 2 рік поспіль ми проводимо дослідження води, яка реалізовується з автоматів самообслуговування у місті Тернополі. Минулого року також були випадки бактеріального забруднення у деяких водоматах, ми надіслалали результати з приписами щодо усунення порушень підприємцям, які їх обслуговують та повідомили споживачів. Цьогоріч ми також маємо 2 відхилення у водоматах «Водограй – 2700 БС», за адресою: вул. Львівська,5 та ФОП Іваницького Я.І. за адресою: вул.Чернівецька,58.  Однак, варто зазначити, що результати досліджень залежать від терміну зберігання даної води у резервуарах, від його чистоти та стану самого водомату, - зазначає начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Галина Чайкіна.

   Головне управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області рекомендує мешканцям міста не вживати воду у якості питної із водоматів за вищевказаними адресами до усунення причин джерела бактеріального забруднення.

   Також просимо тернополян при купівлі води у водоматах міста звернути увагу на чистоту даного пристрою, адже, під час моніторингу було виявлено, що більшість з них були брудними, несправними. А також на жодному з обстежених водоматів не було розміщено інформації про результати останніх лабораторних досліджень води, сертифікату якості тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.