Добровільно-примусова благодійність: церква на Тернопільщині оприлюднить список боржників

Опубліковано в Новини 13.08.2018

У селі Лапшин, що на Бережанщині, з’явилось незвичне оголошення, яке повідомляє, що прізвища та імена всіх, хто не «скинувся» на прибирання церкви, оприлюднять у списку боржників. Відповідне фото розмістили у групі «Береж Інфо».

«Увага! Закінчується третій річний цикл прибирання у церкві. Хто не прибирав і не розрахувався за прибирання, просимо до 11 серпня розрахуватися. Після 11 серпня було вивішено список боржників», – йдеться в повідомленні.

Користувачі у коментарях по-різному висловлюються щодо такої «примусової благодійності».

– Церква, як і будь-яка інша організація може найняти на ставку прибиральницю, священнику громада платить зарплату, а також дякові, паламареві і іншим, то чому не можна найняти і прибиральницю? Звісно, до свят і громада приходить допомагати, – пише Ігор Мартинюк.

– То всьо є бізнес, кругом один бізнес...Тільки прості люди, як нічого не мали, так і не мають, – висловлюється Мар’яна Нестерова.

– Ще у часи мого дитинства (та і раніше) у церкві прибирали ті, хто сам вирішив на це пожертвувати свй час і зусилля. То були справді люди доброго серця і доброї волі. І весь решту люд приходив у ошатний храм, ніс на свій розсуд пожертву і молився.... А потім колгосп проник і в церковне життя. Треба збирати з усіх. Не хочете – примусимо, – додає Галина Заболотна.

Головне фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.