Тернопільська гімнастка візьме участь в Юнацьких Олімпійських іграх

Опубліковано в Новини 29.06.2018

В столиці Азербайджану відбувся відбірковий турнір зі спортивної гімнастики, на якому юні олімпійці розіграли перепустки на ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри в аргентинському Буенос-Айресі. В Баку нашу країну представили чотири гімнасти: Назар Чепурний, Софія Дикальчук, Володимир Постой та тернополянка Анастасія Бачинська. Для здобуття «квитка» до олімпійського Буенос-Айресу дівчатам необхідно було у багатоборстві потрапити до ТОП-17, а хлопцям – у ТОП-16

Як повідомляє Національний Олімпійський комітет, українські гімнасти зуміли вибороти максимальну квоту на Юнацькі Олімпійські ігри – 2 ліцензії. Першим заповітну перепустку для збірної України зі спортивної гімнастики здобув Назар Чепурний, який фінішував з дванадцятим результатом. Вдалу ходу продовжила Анастасія Бачинська, яка не залишила жодних шансів суперницям. Вона не лише показала свій найкращий результат на міжнародній арені (54,299 бали), а й впевнено записала себе до числа фавориток на жовтневих ЮОІ. Наша землячка посіла перше місце.

Анастасія Бачинська – вихованка відділення спортивої гімнастики КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського, тренери – заслужений тренер України Тетяна Геращенко, Оксана Першина та Анна Лев.

До слова, ІІІ Юнацькі Олімпійські ігри відбудуться з 6 до 18 жовтня, в яких змагатимуться 3998 юних спортсменів з 206 країн світу. На сьогоднішній день вже 26 українських спортсмени в 13-и видах спорту здобули почесне право представляти рідну країну в олімпійському Буенос-Айресі, повідомляють в управлінні фізичної культури та спорту ТОДА.

Фото: Національний Олімпійський комітет України

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.