Один із столичних каналів припинив трансляцію тернополянам

Опубліковано в Новини 18.06.2018

Телеканал UA: ПЕРШИЙ заморозив свою аналогову трансляцію у Тернополі та у 8-ми інших населених пунктах. Як повідомили у прес-службі телеканалу, причиною такого кроку стали борги у розмірі більш як 75-ти мільйонів гривень.

- У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Урізане вдвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій. Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Також телеканал звинувачує владу в небажанні здійснювати фінансове забезпечення суспільного мовлення.

Як стало відомо, сигнал перестав подавати постачальник послуги – Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ). Відтак, відключення трансляції здійснюватиметься щодня з шостої ранку – і до шостої вечора. Лише після сплати боргу, концерн РРТ знову постачатиме сигнал UA: ПЕРШОГО. Тому переглядати телеканал можна з допомогою кабельного, цифрового чи на офіційному сайті даного ЗМК.

До слова, трансляція UA: ПЕРШОГО припинилась і в Білопіллі, Вінниці, Дніпрі, Ізюмі, Києві, Ковелі, Одесі та Чернігові.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.