У лісах Бучаччини незаконно вирубали цінні породи клена та дуба

Опубліковано в Новини 19.04.2018

На території Бучацького району продовжують незаконно вирубувати дерева. Низку таких правопорушень нещодавно зафіксували працівники Держекоінспекції в області в рамках проведення планових перевірок.

Зокрема на землях запасу Бариської сільради, що на Бучаччині, у лісах екоінспектори виявили 75 незаконно зрубаних дерев – цінних порід дуба та клену. За попереднім аналізом шкода, яку заподіяли насадженням, становить понад 652 тисячі гривень.

Ще один випадок незаконного зрізання дерев виявили і в двох лісових урочищах: «Дуброва» та «За сільським стадіоном». Вони розташовані в межах Заривинецької сільради, що на Бучаччині. Там правопорушники зрубали 48 насаджень. Вартість нанесеної шкоди становить майже 200 тисяч гривень.

Окрім того, схожий випадок виявили в межах ще одної сільради Бучацького району:

- Подібний факт зафіксовано і у лісових насадженнях на землях лісового фонду не наданих у користування чи власність Переволоцької сільської ради. Тут встановлено факт незаконної рубки 41 дерева, чим завдано шкоди лісу на суму 231,1 тис.грн. Крім того, у лісовому урочищі «Ваців ліс» встановлено ще й факт крадіжки буреломної та вітровальної деревини 53 дерев загальною кубомасою 47,5 куб.м. – розповідають в Державній екологічній інспекції області та продовжують: - у попередні роки згадані лісові масиви перебували у користуванні комунального підприємства «Бучачрайагроліс». Після збанкрутіння цього підприємства спільними зусиллями місцевих органів виконавчої влади, державних екологічних служб та органів місцевого самоврядування їх було передано під охорону державному підприємству «Бучацьке лісове господарство», проте ця подія мала місце більше «на папері», ніж на ділі. Наявна сьогодні безгосподарність призводить до безжального їх знищення.

 Разом із незаконною рубкою дерев ліси Бучаччини «зіткнулись» із ще однією, не менш гострою, проблемою – стихійними сміттєвими звалищами. Держекоінспектори під час перевірок виявили місця із побутовими відходами та зобов’язали голів сільських рад розібратись із проблемою.

- За усіма виявленими фактами незаконних рубок матеріали перевірок передано до Бучацького відділення поліції Теребовлянського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів реагування, - підсумували в Державній екоінспекції.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.