На Тернопільщині висадили алею на честь відомого пластуна-сеньйора

Опубліковано в Новини 16.04.2018

У місті Підгайці зазеленіли нові насадження – Алея пам’яті Володимира Федорчука - пластуна-сеньйора, який був талановитим виховником та борцем за волю України, членом куреня «Сіроманці», учасником Майдану та учасником бойових дій на Сході України.

Саджанці дерев висадили пластуни разом із губернатором та головою Підгаєцької райдержадміністрації у День першої пластової присяги.

Також, як інформують в Тернопільській обласній державній адміністрації, під час окружних урочистостей пластуна-сеньйора Володимира Федорчука посмертно нагородили бронзовим хрестом за геройський чин, врятування життя поранених під час революції Гідності 2013-2014 р.р., участь в антитерористичній операції на Сході України у 2015 р., а ще - за спробу врятування життя юнака Максима Скасківа 20 червня 2017 р. на Дністрі в с. Устя, Монастириського району.

Світлина від Тернопільська обласна державна адміністрація.

Світлина від Тернопільська обласна державна адміністрація.

Фото: ТОДА.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.