На Тернопільщині незаконно видобули вапняку на понад 1,5 мільйона

Опубліковано в Новини 11.04.2018

Під час проведення позапланових перевірок Гончарівської сільської ради та ДП «Бучацьке лісове господарство», працівники Державної екологічної служби в області разом із небайдужими мешканцями краю знайшли більше десятка діючих печей для випалювання каменю вапняку.

Як розповідають в Держекоінспекції краю, вапняк незаконно добувається в околицях села Гончарівка.

- Перевіркою у кварталі 75 Криницького лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство», територія якого відноситься до загальнозоологічного заказника місцевого значення «Криниця», встановлено факт незаконної порубки 66 дерев, чим заподіяно шкоду на суму 73,2 тис. грн., а перевіркою Гончарівської сільської ради, в лісовому урочищі «За током», яке не передане постійному лісокористувачу, встановлено факт незаконного вирубування 241 дерева, чим заподіяно шкоду лісу на суму майже 1,5 млн. грн. І це тільки наслідки цьогорічної активності «чорних лісорубів».

У виявлених фактах порушень природоохоронного законодавства вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст. 246 Кримінального Кодексу України. На разі матеріали перевірки направлено до Монастириського відділення поліції для вжиття заходів відповідного реагування.

- Крім того, на земельній ділянці розташованій біля сільського стадіону, в межах с. Гончарівка, виявлено незаконне влаштування 10 печей для випалювання вапна та заскладовані біля них паливні дрова невідомого походження. На шістьох громадян, які займались незаконною господарською діяльністю по випалюванню вапна, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), які направлено для розгляду та прийняття рішення про міру покарання у Монастириський районний суд, а також направлено протоколи складені на ще двох громадян, які саме здійснювали облаштування печі для випалювання вапна, - кажуть в Державній екологічній інспекції області. - З метою подальшого запобігання та недопущення зазначених порушеннь природоохоронного законодавства Гончарівській сільській раді та ДП «Бучацьке лісове господарство» видано відповідні приписи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.