Кожен двадцятий тернополянин незадоволений своїм здоров'ям

Опубліковано в Новини 10.04.2018

Головним управлінням статистики наприкінці 2017 року проведено щорічне вибіркове опитування серед домогосподарств області, які беруть участь у обстеженні умов їхнього життя, з метою вивчення думки населення Тернопільщини щодо самооцінки стану здоров’я. 

Результати опитування свідчать, що в 2017 році більше половини жителів області оцінили стан здоров’я як “добрий”, майже третина – як “задовільний”, кожен дванадцятий – як “поганий”.

Частка осіб, які повідомили, що хворіли за останні 12 місяців, склала 76,5%, хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям мали 25,6%.

Серед найбільш поширених хвороб були: гіпертонія – 48,6%, серцеві захворювання – 25,7%, остеохондроз, артроз, артрит (у т.ч. ревматоїдний) – 12,7%, хронічний бронхіт, емфізема легенів – 10,1%.

Головне управління статистики у Тернопільській області

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.