Тернопіль знову серед лідерів міст України

Опубліковано в Новини 03.04.2018

За результатами четвертого всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося Соціологічною групою «Рейтинг», Тернопіль посів 4-те місце за рівнем задоволеності якістю 22 сфер та послуг.

Оцінювалися комунальна, гуманітарна сфери, медицина, освіта, інфраструктура, діяльність правоохоронних органів та інші чинники.

Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також у містах Маріуполь та Сєвєродонецьк.

Найвищу оцінку задоволеності тернополян якістю сфер та послуг отримали комунальна та гуманітарна сфери, а саме протягом 2017-2018 року покращився індекс задоволення дорогами, опаленням, системою комунікацій для благоустрою будівель (каналізаціями), збором сміття та діяльністю спортивних закладів.

Також Тернопіль - у лідерах рейтингу серед 24 міст України у зручності для пішоходів та велосипедистів. Оцінкою вище середнього городяни оцінили можливість вільно пересуватися вулицями та районами міста, вільно висловлювати власні думки та вільно реалізовувати духовні потреби. 79% опитаних тернополян вважають місто дружнім до дітей та близько 70 % мешканців міста відчувають себе цілком або переважно у безпеці після настання темряви.

Це щорічне дослідження забезпечує і розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування. За загальним рівнем оцінки досвіду співпраці з міською радою Тернопіль зайняв 4-те місце в Україні. Найвищою оцінкою мешканці відзначили рівень знань та компетентності представників місцевої влади та ставлення службовців до громадян. За результатами рейтингу, більше половини мешканців міста задоволені діяльністю міського голови Тернополя Сергія Надала.

Окрім того, більшість городян вважають, що справи Тернополя ідуть у правильному напрямку.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.