У Гусятині колишні воїни АТО отримали консультації щодо працевлаштування

Опубліковано в Новини 02.04.2018

10 демобілізованих АТО-вці мали нагоду відвідати День відкритих дверей у Гусятинському районному центрі зайнятості, який нещодавно відбувся за участі представників Пенсійного фонду, Держгеокадастру, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, бюро правової допомоги.

Учасники антитерористичної операції могли отримати консультацію та детальнішу інформацію щодо стану з ринком праці, послугами служби зайнятості, можливостями пошуку роботи, профнавчання, відкриття власної справи.

- З початку року через Гусятинський центр зайнятості роботу шукали 35 колишніх воїнів, 3 – вже працевлаштовані. На 30 березня ц.р. 23-м атовцям продовжується пошук прийнятних місць праці, - повідомила заступник директора РЦЗ Наталія Бурштин.

Також перший заступник начальника Теребовлянського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Галина Гродецька розповіла присутнім куди звертатись за призначенням пенсії, про Закон України “Про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції”  від 18.10.2016 р. № 1683-VIII. Згідно з ним право дострокового виходу на пенсію за віком мають право учасники бойових дій: чоловіки у віці 55 років за наявності страхового стажу не менше 25 років та жінки у віці 50 років, за наявності страхового стажу не менше 20 років. Вона звернула увагу на документи, які необхідно подати для отримання пенсії та поінформувала про те, хто має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, загиблого військовослужбовця під час проведення АТО. Також вона порадила всім створити свій «особистий кабінет», скориставшись Порталом електронних послуг, щоб дізнатись свій страховий стаж в режимі онлайн.

Головний спеціаліст сектору державного земельного кадастру відділу Держгеокадастру у Гусятинському районні Марія Стефанчук зупинилась на питаннях надання земельної ділянки учаснику АТО, зауважила, що для цього необхідно мати погодження сільської ради або рішення сесії ОТГ про погодження надання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Про інформаційні, соціально-педагогічні, соціально-медичні, юридичні, психологічні послуги центру, про можливість отримання гуманітарної допомоги для сімей учасників АТО розповіла фахівець Гусятинського районного центру соціальних служб для сімї дітей та молоді Наталія Кришталович-Клим.

На запитання щодо безоплатної вторинної правової допомоги відповідала начальник відділу Гусятинського бюро правової допомоги Наталія Янцевич. Також вона ознайомила присутніх із всеукраїнським правопросвітницьким проектом “Я маю право”.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.