Семеро тернопільських рибалок ледь не втопились у крижаній воді

Опубліковано в Новини 30.03.2018

Тернопільські рятувальники напередодні, 27 березня, допомогли одразу сімом рибалкам, які знехтували правилами безпеки і ловили рибу на водоймах із крихким льодом. Як повідомляють в управлінні ДСНС області, четверо із них провалились у воду.

- Один виклик до Служби порятунку надійшов о 14:06. Випадкові свідки повідомили про двох рибалок, що провалилися під кригу на ставі в селі Горішній Івачів Тернопільського району, - кажуть рятувальники. - Цей випадок не був останнім. Чергове повідомлення про людей, що опинились у крижаній воді надійшло до рятувальників о 14:11. На Тернопільському ставі під лід провалилися двоє рибалок, які самостійно вибралися на кригу, але через тонкий лід були не в змозі самостійно дістатися до берега.

Перших двох риболовів вдалось забрати з місця небезпеки з допомогою рятувального катера. Їх доставили на берег, проте, чоловіки відмовились від надання домедичної допомоги та госпіталізації.

Двоє інших риболовів дістались берегу ставу з допомогою рятувальних мотузок. Як кажуть рятвальники чоловіки також відмовились від медичних послуг чи допомоги.

- О 13:51 до Служби порятунку «101», зателефонували люди, які повідомили про те, що на крижині Тернопільського ставу, яка відкололась від загальної маси перебувають троє рибалок. На виклик вирушило чергове відділення 1-ї ДПРЧ Управління, яке за допомогою катера на повітряній подушці «Марс 700» доставило потерпілих на берег, - зазначили в управлінні ДСНС.

Рятувальники вкотре наголошують на необхідності дотримуватись правил безпеки:

- Неоправданий ризик, нехтування здоровим глуздом та елементарними правилами безпеки, ледь не призвели до незворотних наслідків. На щастя цього дня всіх тих, хто через власну необачність опинився в скрутних обставинах, вдалось врятувати. Кожна людина повинна розуміти, яку небезпеку криє у собі лід. Особливо нині, коли з потеплінням він тоншає. Аби запобігти надзвичайним подіям та попередити загибель людей на водоймах, Управління ДСНС України у Тернопільській області в чергове застерігає: громадяни, будьте обережними та не наражайте на небезпеку власне життя – уникайте виходів на ослаблену весняним потеплінням кригу! Пам’ятайте, нехтування елементарними правилами безпеки може мати незворотні наслідки. Батьки, пильнуйте за дітьми, проводьте з ними профілактичні бесіди – не дозволяйте їм грати на льоду.

0001.jpg

0003.jpg

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.