У Лошневі на Тернопільщині провели семінар завідувачок дошкільних навчальних закладів

Опубліковано в Новини 15.03.2018

Семінар завідувачок відділу освіти Теребовлянської  громади на тему : «Управлінська компетентність керівника - запорука надання якісних освітніх послуг в галузі дошкільної освіти» відбувся вперше у селі Лошнів.

Розпочали семінар із вітального слова та доповіді Кашицької М.Е, завідувача Лошнівського дитсадка.

- Моя управлінська діяльність як керівника ДНЗ вимагає оперативності у вирішенні різноманітних питань, логічного викладу думок, творчого підходу у реалізації завдань, які стоять перед ДНЗ. Важливу ланку займає розвивальне середовище. Це формування гармонійної та всебічно розвиненої особистості, забезпечення інтересів дитини у задоволенні  її природних нахилів і потреб. Використання вислову :"Не поруч, не над, а разом". Крім того, приємно, що семінар наша громада проводить вперше в сільській місцевості на базі нашого дитсадка. Бо ми стараємось, аби наші дітки мали можливості розвивати свої таланти та навички не менші, ніж у міських. Крім того, триматись на гідному рівні нам допомагають міська рада, яку очолює Поперечний С.І. відділ освіти з керівником Климко С.З., які закупили для садочку нові дитячі меблі та по суд. А до оновлення приміщень дитсадка долучились сім’я Стечишин.

Далі в рамках семінару Опалка Л.Б., методист дошкільної освіти провела гру на тему :"Я так думаю" та   зауважила:

- Розвивальне середовище - це сукупність умов, які забезпечують різнобічний розвиток дитини, система матеріальних об'єктів їхньої діяльності.

Семінар продовжила вихователь Менько Г.Б. розпочала бесіду на тему: "Прийшла весна" та провела дидактичну гру "Приготуємо борщ". Далі усі учасники мали змогу переглянути мультфільм "Мило і мікроб", і почерпнути знання, як підготуватись до обіду, та пообідати.  Крім завідувачів дитячих садків ТОТГ на захід завітали Климко С.З, начальник відділу освіти Теребовлянської ради, Кварцяний М.В., директор школи та Мазур О.А, староста села Лошнів, яка нагородила грамотою Теребовлянської міської ради завідувачку та організаторку семінару Кашицьку М.Е.  

Ірина Гороховянко

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.