Що пришвидшує оформлення експортно-імпортних операцій у Тернопільській митниці ДФС?

Опубліковано в Новини 02.03.2018

З 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «єдине вікно», яка пришвидшує оформлення експортно-імпортних операцій.

Система є повністю автоматизованою та дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями, - кажуть у ГУ ДФС у Тернопільській області.

На сьогодні ДФС вживає послідовних заходів щодо якнайширшого застосування принципу «єдиного вікна» при митному оформленні товарів в основному за рахунок збільшення кількості місць митного оформлення, де відбуватиметься митне оформлення за цим принципом, удосконалення нормативно-правової бази, синхронізації часу роботи органів ДФС та контролюючих органів тощо.

Відтак за результатами роботи протягом лютого 2018 року у Тернопільській митниці ДФС 99% (від загальної кількості) митних декларацій оформлені із застосуванням принципу «єдиного вікна» (1% – декларації, оформлені з відмітками про проходження державних видів контролю на твердих примірниках документів, які були здійснені до 1 лютого 2018 року).

Для порівняння, у лютому 2017 року цей показник становив майже 44%, а загалом за підсумками роботи 2017 року –  49%.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.