Відмовляючись від централізованого теплопостачання тернополянам радять прораховувати всі ризики

Опубліковано в Новини 19.02.2018

 З прийняттям нами Концепції реформування теплопостачання, органи місцевого самоврядування зобов’язані погоджувати з Мінрегіоном перехід на нову систему опалення в місті. При відмові від централізованого теплопостачання, ми повинні прорахувати всі ризики.

Про це  розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він навів приклади міст Марганець і Нікополь, де при відмові від централізованого опалення і переходу на електричне з’ясувалось, що трансформаторні підстанції і проводка не витримують такого навантаження, і в містах стався блекаут.

 - Ми запропонували органам місцевого самоврядування спільно розробити по кожному місту систему, яка б могла – залучати можливість квартального опалення, альтернативних джерел енергії, встановлення надомних котлів тощо. Таким чином ми маємо погодити всі питання, щоб система працювала збалансовано, — зазначив Геннадій Зубко.

Він розповів, що додатково був прийнятий закон, який дозволяє виробляти підприємствам ТКЕ теплову енергію не тільки з газу, а й з альтернативних джерел енергії. Такий тариф набагато менший, на відміну від газової складової, що у свою чергу також стимулює розвиток альтернативних джерел.

 - Рішення щодо відмови від централізованого опалення має прийматися містом завчасно, щоб прийняти його разом з соціальними програмами. Тобто, необхідно визначити ті групи населення, яким необхідно фінансово і технічно допомогти перейти на автономне або індивідуальне опалення, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.