Найбільше товарів минулого року на Тернопільщину привезли із Польщі

Опубліковано в Новини 17.02.2018

Обсяги експорту та імпорту товарів області у 2017 р. становили відповідно 380,2 млн.дол. США та 351,6 млн.дол. Порівняно з 2016р. експорт збільшився на 29,2%, імпорт – на 27,9%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 28,6 млн.дол.

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами із 109 країн світу.

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті була Польща (51,1% обласного експорту та 46,2% обласного імпорту).

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Білорусі, Нідерландів, Німеччини, Казахстану, Єгипту, Швейцарії, Індії, Бангладешу та Туреччини, імпортних надходжень – з Німеччини, Литви, Китаю, Італії, Франції, Швейцарії, Нідерландів, США та Угорщини.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 68,1% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 82,0% від загальнообласного обсягу імпорту.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, засоби наземного транспорту, крім залізничного, мінеральні продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, рiзнi промислові товари, недорогоцінні метали та вироби з них, готові харчові продукти, жири та олії тваринного або рослинного походження, текстильні матеріали та текстильні вироби, деревина і вироби з деревини.

Головне управління статистики у Тернопільській області

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.