Тернополяни вже не такі довірливі

Опубліковано в Новини 07.02.2018

Тернополяни стали менше вестися на провокації телефонних шахраїв.

У вівторок, 5 лютого на лінію «102» надійшло чотири звернення від жителів обласного центрі. Вони розповіли одну і ту ж шахрайську схему за допомогою якої невідомі намагалися незаконного збагатитися.

Як повідомляють в облсному управління нацполіції, незнайомці телефонували до краян та повідомляли, що близькі родичі краян потрапили до поліції за вчинення протиправного. Аби уникнення кримінальної відповідальності шахраї просили 5 000 американських доларів.

Громадяни в ході розмови розуміли, що спілкуються з пройдисвітами, адже додзвонювачі не могли чітко відповісти на конкретні запитання про близьких. Варто було краянам повідомити, що спілкуються з аферистами, як псевдополіцейські клали слухавку.

Зв’язавшись з рідними тернополяни розуміли, що завдяки зваженим діям не стали черговими жертвами зловмисників.

Працівники поліції розповідають, велика частина дзвінків здійснюється в нічний час або рано вранці. Адже в сонному стані мислити адекватно практично нереально.

Злочинці намагаються зберегти психологічний тиск на жертву до того моменту, поки не отримають гроші. Вимагають не класти трубку, поки жертва не зустрінеться з їх людиною.

Аби не потерпіти від рук аферистів, перше правило - перервати розмову та зателефонувати тому, про кого йде мова. Якщо телефон відключений, постарайтеся зв'язатися з колегами, друзями і родичами для уточнення інформації.

Якщо ви отримали дзвінок від нібито близького родича з інформацією про те, що він потрапив в ДТП або іншу неприємну ситуацію, в результаті якої йому загрожує кримінал якщо той, хто телефонує просить передати хабар співробітнику правоохоронних органів, слід задати уточнюючі питання.

Якщо ви розмовляєте з представником правоохоронних органів, запитайте, з якого він відділення поліції. Після дзвінка слід набрати «102», дізнатися номер чергової частини даного відділення і поцікавитися, чи дійсно родич або знайомий доставлений туди.

У разі, якщо до вас зателефонував невідомий та просить готівку, не зволікайте телефонуйте в поліцію.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.