Синоптики прогнозують різке зниження температури повітря та снігопади на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 06.02.2018

 

В управлінні ЖКГ звертаються до тернополян із проханням проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці. Особливо пильними, за умов поганих погодних умов треба бути водіям. Пішоходам в умовах сильих морозів варто подбати про відповідний одяг та взуття, а при можливості – утриматися від тривалих прогулянок.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та еколгії ТМР інформує, що роботи із посипання вулиць та прибирання снігової пульпи тривають. При такій вологості, яка спостерігається у Тернополі, різкий перепад температур створює надзвичайно складні погодні умови. Тому мешканці міста повинні більш уважно ставитися вибору одягу та взуття, а також шляхів пересування, щоб уникнути травм. Комунальники докладають усіх зусиль, щоб забезпечити комфортний рух вулицями міста, та разом з тим наголошують, що тернополяни також мають зважати на прогноз та бути максимально обачними.

Зростає  й загроза обморожень! Найчастіше обмороженню підлягають пальці рук і ніг, обличчя, вушні раковини. 

Перша допомога та лікування: зняти мокрий одяг і взуття, дати гарячого чаю чи кави. Обморожену ділянку (можна усе тіло) занурити у теплу (не гарячу!) воду темп. +25-37 С, тримати до відчуття легкого теплового комфорту, обережно і легко масуючи. Далі шкіру обережно витерти насухо, можна обробити спиртом, накласти утеплюючу пов’язку. Лікування ураженої шкіри – консервативне, як і при опіках.

Серйозною помилкою є інтенсивне розтирання снігом, що не тільки не призводить до зігрівання, але й травмує шкіру, може бути причиною інфікування уражених ділянок.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.