На Тернопільщині протягнули майже 80-метрового українського стяга

Опубліковано в Новини 26.04.2016

Таку ідею втілили українські скарбники.

2 квітня Комісія у справах мирян УГКЦ організувала і провела І Всеукраїнську прощу для працівників Державного Казначейства України, повідомила прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Понад 700 осіб на чолі з Головою Державного Казначейства Тетяною Слюз взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Відтак біля цілющого джерела відбулося освячення Державного Прапора України довжиною 78 метрів.

Архиєрей розділив прапор між головними управліннями Державної казначейської служби України та привітав прочан. Владика розповів про чудотворну ікону Матері Божої, цілюще джерело, заохотив усіх молитися і віддавати свої родини, справи під покров Пресвятої Богородиці. З особливою теплотою і любов`ю Митрополит звертався до паломників Донецької, Луганської, Запоріжської, Дніпропетровської областей. Очільнику Казначейства України подарував Чудотворну ікону.

Учасники прощі познайомились із прекрасним комплексом церковних споруд у Зарваницькому духовному центрі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.