Більше 7 мільйонів Тернопільщині «заробив» кордон

Опубліковано в Новини 26.04.2016

За три місяці 2016 року працівниками Тернопільської митниці ДФС складено 41 протокол про порушення митних правил на загальну суму 7 млн 736,6 тис. гривень.

Митницею розглянуто 15 справ про митні правопорушення. Постановами митниці притягнуто до адміністративної відповідальності винних осіб з накладенням штрафів на загальну суму 1 млн 435,1 тис. гривень. У звітному періоді за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку до бюджету перераховано 76,9 тис. грн, зокрема, від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці.

До суду передано чотири справи на суму 204,7 тис. гривень. Судом винесено постанови про накладення адміністративного стягнення, в тому числі із застосуванням конфіскації товарів на суму 37,2 тис. гривень.

Також Тернопільською митницею ДФС направлено до митних органів іноземних держав п’ять запитів щодо перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій, які здійснювалися суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності в зоні діяльності митниці.

Водночас отримано 12 відповідей від митних органів іноземних держав на запити, що направлялись у попередні періоди.

За результатами опрацювання отриманих відповідей митницею складено 27 протоколів про порушення митних правил на суму 7 млн 442,1 тис. гривень.

Правопорушення, зокрема, стосувалися переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача та вартості товару, а також вчинення дій, направлених на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

 

Відділ організації роботи

 

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.