Декілька порад тернополянам як записатись онлайн до педіатра

Опубліковано в Новини 14.01.2018

У Тернополі запрацювала нова система реєстрації пацієнтів «Електронна реєстратура». Відтепер на прийом до лікаря-терапевта можна записатися не виходячи з дому на веб-сайті www.tmdkl.te.ua.

У Тернопільській міській раді відповіли на поширені питання:

Що таке Електронна реєстратура?

Електронна реєстратура – це система організаційних та технічних засобів для забезпечення покращення якості надання медичних послуг в частині планування прийому та безчергового відвідування пацієнтом закладу охорони здоров’я

Як планується прийом лікаря?

Час прийому умовно поділяється на три частини:

  • Запис через веб-сайт
  • Запис на повторне відвідування лікарем у кабінеті
  • Запис в режимі реєстратури (відвідування закладу чи запис по телефону)

До якого лікаря може записатись пацієнт?

  • Запис через веб-сайт та по телефону здійснюється тільки до дільничного педіатра. На даний час сервіс можливий для маленьких тернополян, які обслуговуються Педіатричним відділенням №1 (вул. Федьковича, 16). Ведуться підготовчі роботи для запуску сервісу для всіх відділень.
  • Запис до вузькопрофільного спеціаліста здійснюється педіатром одразу ж на прийомі. Педіатру доступний графік роботи вузькопрофільного спеціаліста. Педіатр записує пацієнту дату і час прийому та бронює цей час в графіку відповідного спеціаліста. Це дає можливість уникати повторного відвідування пацієнтом реєстратури , а отже і скоротити час відвідування закладу.

Чому пацієнт не може записатись до вузькопрофільного спеціаліста сам?

Реформа охорони здоров’я передбачає безкоштовне відвідування вузькопрофільного спеціаліста за наявності направлення педіатра. Такий підхід зумовлений і тим, що прийом вузькопрофільного спеціаліста повинен передбачати наявність певних обстежень, відповідно до результатів яких спеціаліст швидше і якісніше надасть консультацію та визначить захворювання.

Як записатись на прийом?

  • Щоб записатись на прийом, необхідно зареєструвати Кабінет пацієнта (реєстрація здійснюється один раз), знайти лікаря, який обслуговує пацієнтів на території Вашого проживання та записатися на прийом.
  • Кабінет створюється на маму (тата, опікуна), а записуємо на прийом дитину. Якщо Ви вже зареєстрували Кабінет на дитину, це не є критичною помилкою. У кабінеті однієї дитини, Ви можете аналогічно записати і інших Ваших дітей.

Як відмовитись від прийому?

  • Якщо Ви здійснювали запис на прийом до педіатра через веб-сайт, то і відмовитись від прийому Ви також проводите через веб-сайт у Кабінеті пацієнта
  • Якщо я записалась на прийом, чи потрібно мені для підтвердження йти ще до Реєстратури Поліклініки?
  • Не зважаючи на спосіб запису до лікаря (через сайт, по телефону чи у кабінеті лікаря) в Реєстратуру вже звертатись не потрібно ! Прийдіть поліклініку на вказану дату та час ВІДРАЗУ ДО КАБІНЕТУ ЛІКАРЯ (не ідучи до реєстратури) – Ваш електронний талон вже доступний лікарю, до якого Ви записані.

Чи є обмеженим час запису?

Час запису по телефону обмежений графіком роботи закладу. Час запису через веб-сайт не обмежений

Які є переваги сервісу «Електронної реєстратури»:

  • зменшення черг біля реєстратури закладу охорони здоров′я та під кабінетом лікаря;
  • економія часу пацієнта;
  • в кожного пацієнта власний час прийому (Ваші години прийому лікарем автоматично на сервісі «Електронна реєстратура» стають недоступними, як для відвідувачів сервісу (пацієнтів) так і для медичних реєстраторів в закладі);
  • дисциплінованість, як пацієнтів так і медичного персоналу;
  • поінформованість лікаря саме про Ваш візит;

Детальна інструкція, як записатися на прийом і як записати декілька дітей ТУТ.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.