Тернопільським бухгалтерам та сільськогосподарським керівникам розповіли про податкове блокування

Опубліковано в Новини 30.11.2017

Семінар-практикум для бухгалтерів та керівників сільськогосподарських товаровиробників на тему зупинення реєстрації податкових накладних відбувся у приміщенні Департаменту агропромислового розвитку. Організували захід громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», Тернопільське представництво Групи компаній «Баланс» та редакція видання «Баланс-Агро», розповідають у відділі організації роботи ГУ ДФС в області.

Про умови блокування податкових накладних, про те, як подати документи на розблокування податкових накладних та оскаржити відмови у їх реєстрації розповіла присутнім начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Тернопільській області Наталя Волошинович. Зокрема, вона донесла до відома платників офіційне роз’яснення ДФС України щодо застосування критеріїв оцінки ризиків СМКОР.

- Державна фіскальна служба постійно працює над вдосконаленням СМКОР. Останніми змінами в Систему, затвердженими наказом Міністерства фінансів України № 926, який набрав чинності з 17 листопада 2017 року, були автоматичне врахування Таблиці даних платника податку, градація рівня ризикового товару, а також зупинка реєстрації розрахунків коригування на зміну вартості товарів більш ніж у два рази або зміну номенклатури товарів чи послуг, – зазначила Наталя Волошинович.

У Оскільки тема блокування податкових накладних на сьогоднішній день дуже актуальна, особливо для сільськогосподарських товаровиробників, вона викликала жваву дискусію та активне обговорення серед присутніх. Наталя Волошинович відповіла на усі поставлені запитання та запевнила, що запроваджені наказом Мінфіну № 926 зміни значно зменшать кількість зупинених податкових накладних сумлінним платникам податків та унеможливлять реєстрацію схемного кредиту за рахунок маніпуляції з товарами.

В свою чергу начальник відділу адміністрування ПДВ та контролю за відшкодуванням ПДВ території обслуговування Тернопільської ОДПІ управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Тернопільській області Віктор Саванець повідомив присутнім, що ДФС України на виконання доручення Міністерства фінансів України та у зв’язку із численними запитами платників ПДВ надала роз’яснення з метою мінімізації впливу помилок, допущених платниками податку при визначенні в податкових накладних/розрахунках коригування ознаки їх належності до спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.