Тернополяни за електропостачання боргують майже 52 мільйони гривень

Опубліковано в Новини 29.11.2017

51 750 657 ,46 гривень – стільки грошей заборгували жителі Тернопільської області за використану електроенергію станом на 1 листопада. З цієї суми борг за попередні роки складає 688 8212,81 гривень, повідомляють у ВАТ «Тернопільобленерго».

У зв’язку з такою невтішною ситуацією, енергетики застерігають тернополян про можливість заборони виїзду за кордон:

- Останнім часом вкрай почастішали випадки, коли українців не пускають за кордон через борги, однією з причин цього є і неоплачені комунальні платежі. Згідно законодавства немає значення, яку суму заборгував споживач, має значення факт заборгованості. Завчасно дізнатися чи є боржник у списку «невиїзних» тернополян немає змоги, тому  потрібно дотримуватись  термінів оплати комунальних послуг згідно укладених договорів.

У ВАТ «Тернопільобленерго» також нагадують, що згідно пункту 14 постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 300, після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію, без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення (не призначення) субсидії. У разі отримання інформації про заборгованість з наданих послуг, субсидія на наступний строк не призначається.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.