Версія для друку

Тернопільщина розвиває новий напрямок роботи ОТГ

Опубліковано в Новини 16.11.2017

Тебе вони зможуть співпрацювати задля втілення взаємовигідних проектів.

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування кілька місяців тому почав системну роботу з впровадження міжмуніципального співробітництва громад на Тернопільщині. Підготовка включала, перш за все, комплекс навчальних семінарів і тренінгів, підготовки локальних нормативів, надання аналітичних рекомендацій Тернопільській обласній державній адміністрації та обласній раді, підготовки Програми і пропозицій сесії обласної ради, навчальних поїздок в Полтавську область та збір потреб щодо напрямків співробітництва тощо.

Днями Центр розпочав послідовну роботу щодо реальних пошуків і впровадження міжмуніципального співробітництва безпосередньо в ОТГ.
Першими такими об'єднаними територіальними громадами стали Теребовлянська, Микулинецька та Іванівська. Не виключається ймовірність приєднання до цієї групи Золотниківської ОТГ. Зустріч відбулася у Теребовлянській міській раді за участі голів названих рад: Сергія Поперечного, Руслана Шафриновича, Петра Осипчука, заступники голови Людмили Колісник і Тараса Вітківського.

Сторони обмінялися думками щодо своїх потреб та можливостей і вирішили розпочати процес. Зокрема, почати збір інформації, підготувати проекти договорів, вивчити подібні проекти співпраці.

Маємо надію, що незабаром на Тернопільщині з'являться перші проекти міжмуніципального співробітництва та відповідні договори між громадами.

Тернопільщина одна з небагатьох областей, яка ще не має жодного проекту співпраці територіальних громад. Є усі підстави сподіватися на вихід з "мертвої зони" ще цього року.

Наступний рік Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування визначив для тернопільських громад роком співробітництва територіальних громад і бачить тему співробітництва, як топовою темою року.
За тиждень група голів і заступників голів рад ОТГ завітає з робочою поїздкою у Польщу, де вивчатиме досвід наших зарубіжних партнерів і колег.