Тернопільським тренерам підняли зарплату

Опубліковано в Новини 01.11.2017

Наявність потужної системи мотивацій є одним з ключових моментів для  досягнення високих  спортивних результатів спортсменами та їх тренерами. Про це 31 жовтня, під час засідання Оргкомітету щодо підготовки збірних команд України до Олімпійських та Паралімпійських ігор, наголосив Міністр молоді та спорту  Ігор Жданов.

Він відзначив, що спільними зусиллями Мінмолодьспорту, НОК України, профільного та бюджетного комітетів Верховної Ради вже прийнято цілу низку нормативних актів, спрямованих на підвищення престижу тренерської праці.

Зокрема, Уряд вдвічі збільшив розмір стипендій для особистих тренерів, які здійснюють підготовку спортсменів елітної групи до Ігор, та у три-п`ять разів - заробітної плати головних та старших тренів з видів спорту.  Таким чином, ці категорії тренерів почали отримувати в середньому від 30 тис. грн на місяць.

Позитивні зміни торкнулися і системи масового спорту. У вересні поточного року ухвалена постанова КМУ, якою на два тарифні розряди збільшено рівень оплати праці для 15 000 тренерів ДЮСШ.

Підвищено фінансову мотивацію і спортсменам-паралімпійцям. За поданням Мінмолодьспорту, була ухвалена постанова КМУ №367 від 08.06.2016, і завдяки прийнятому рішенню, майбутні призери та чемпіони зимових Паралімпійських ігор-2018 отримають: за 1 місце – 125 тис. доларів США по курсу НБУ на момент виплати; за 2 місце – 80 тис. доларів США; за 3 місце – 55 тис. доларів США.

Слід відмітити, що порівняно із Паралімпійськими іграми у Ріо, призові за здобутки у Пхьончхані підвищуються у три рази.
Наступним кроком у системі створенню гідних фінансових умов у наступному році  стане підвищення оплати праці спортсменів.
“Міністерством напрацьовується рішення, які дозволять у найближчій перспективі суттєво підвищити заробітну плату та державні стипендії провідним спортсменами України”, - зауважив Ігор Жданов.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.