Пожежна команда у Вишнівецькій ОТГ обслуговує більше 20 населених пунктів

Опубліковано в Новини 25.10.2017

На території Вишнівецької об’єднаної територіальної громади працює своя місцева пожежна команда, яка обслуговує не лише населені пункти, які увійшли до ОТГ, а й довколишні.

Як розповів голова Вишнівецької ОТГ Володимир Кравець в ефірі Radio ROCKS, загалом місцева пожежна команда обслуговує понад 20 населених пунктів, більша частина яких не входить до складу громади, однак, мала б це зробити згідно перспективного плану формування територій громад.

- Пожежна команда прекрасна, складається із професіоналів, які не раз демонстрували свою майстерність не лише під час роботи, а й на різноманітних змаганнях. У неї хороше розташування – при трасі, тобто, команда має можливість доїзду до різних населених пунктів. Останніх, до слова, понад 20. Більша половина з них – це ті села, які мали б увійти згідно перспективного плану. Ми з ними підписали відповідні фінансові угоди, адже цим населеним пунктам набагато краще та безпечніше заключити угоду, аніж чекати допомоги аж з району, - каже Володимир Кравець.

Очільник Вишнівецькохї громади зазначає, що хоч із населеними пунктами, які не увійшли до складу ОТГ, і підписані угоди – вони не вчасно оплачують надані послуги. Це в свою чергу впливає і на фінансування, і на матеріально-технічну базу пожежної команди в громаді.

- Фінансування пожежної команди складає близько 800 тисяч гривень – це кошти виділені з місцевого бюджету. Крім того, як я вже зазначав, ми заключили угоди з населеними пунктами, які не увійшли до нашої громади. Однак вони дуже кволо оплачують рахунки: одне село перешле нам 10 тисяч, інше - 20 тисяч. Тобто маємо таку проблему з фінансування. Разом з тим, ми команду рятувальників утримуємо, кошти виділятимемо на це зі бюджету громади. Крім того, пожежне керівництво видало нашим вогнеборцям нові комплекти костюмів, які передала Польща. Також приватне підприємство надало фінансування для покращення матеріально-технічної бази нашої команди. Тому, переконаний, пожежна команда залишиться, ми її не закриємо, адже безпека – це основне. Безпека повинна бути не лише в громаді, а й по всій державі, – наголошує Володимир Кравець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.