Калинову алею пам’яті повстанців висадили у селі Антонівці

Опубліковано в Новини 15.10.2017

На території колишнього штабу воєнної округи УПА «Волинь-Південь», що у лісі за селом Антонівці Шумського району, висадили калинову алею пам’яті повстанців, які боролися та загинули за вільну Україну.
 
У цьому ж лісі також повністю відтворили життя і побут українських патріотів, яким доводилося вести свою боротьбу підпільно. На території штабу відновили криївку, конюшню, пекарню та школу. А імена загиблих воїнів УПА та їхніх командирів з 35 сіл Шумського району закарбували на пам’ятних стелах, біля яких, власне, висадили кущі символу України – калини.

Долучилися до акції працівники апарату Тернопільської обласної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА, молодь та активісти. Спільно із дітьми посадив калину й очільник Тернопільщини Степан Барна.
«Ми є свідками відновлення меморіального комплексу штабу УПА «Волинь-Південь». Тут творилася історія України, тут гинули хлопці-повстанці. Сьогодні наш обов’язок – виховувати майбутні покоління на прикладі героїв Української Повстанської Армії та на прикладі вже сучасних героїв, котрі віддали найцінніше – свої життя за Україну. Гадаю, що подібні кроки та вшанування дозволять нам усім замислитися над великим і сильним майбутнім нашої держави», – зазначив Степан Барна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.