На Зборівщині «Тернопільський молокозавод» незаконно зливає свої відходи

Опубліковано в Новини 13.10.2017

Приватне акціонерне товариство «Тернопільський молокозавод» на території села Малашівці, що на Зборівщині незаконно зливав свої відходи.

- В черговий раз 6 жовтня 2017 року в білий день Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області зафіксовано факт видалення відходів продуктів молочних, утворених приватним акціонерним товариством "Тернопільський молокозавод". Цього разу відходи зливав водій автомобіля DAF 95 XF 430 державний номерний знак ВО 3084 АР з причепом (цистерна) ВО 0752 ХТ Бухта Т.М. на землях промисловості на території Малашівецької сільської ради Зборівського району, - розповідають в Державній екоінспекції у Тернопільській області.

На водія, який зливав нечистоти наклали штраф у розмірі 1360 гривень. Його притягнуто до адміністративної відповідальності за двома статями: 82, 52 КУпАП («Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення» та «Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель»).

Також водію будуть пред’явлені збитки за забруднення земельної ділянки. Сам же «Тернопільський молокозавод» вийде «сухим із води»:

- Таким «простим» шляхом, а саме передавши відходи виробництва згідно договору громадянину чи підприємцю, які лише надають послуги транспортування і не мають жодних правових підстав для їх утилізації, як наслідок - водії зливають їх у «зручних» місцях, і самі несуть відповідальність за такі дії, а фактичний порушник при цьому залишається в тіні, керівництво молокозаводу вирішує не просту проблему. Проте, цей шлях веде в нікуди і є помилковим. Інспекція посилить контроль в даному напрямку і змусить знайти інший – законний шлях вирішення проблеми, - пояснюють в екоінспекції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.