«Найголовніше, що ми прийняли пенсійну реформу. А вже далі зможемо її вдосконалити» - Ігор Побер

Опубліковано в Новини 06.10.2017

Одну з «найгарячіших» та найочікуваніших реформ осені таки прийняли.

У вівторок, 3 жовтня, 288 народних депутатів підтримали пенсійне реформу. Очікується, що вже з 10 жовтня близько 9 мільйонів українців отримають збільшену пенсію.

Загалом реформа передбачає, що з жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають необхідний страховий стаж, становитиме 1452 гривні, а не 1312 як було раніше. Іншими словами розмір пенсії збільшився на 11%. Для понад 9 мільйонів громадян виплати збільшуються на 700 гривень.

Також скасовуються і особливі умови виходу на пенсію для державних службовців, окрім військових; а вийти достроково на пенсію вже не зможуть лікарі, вчителі та працівники соціального захисту.

- Можливо, є ще багато запитань до самої пенсійної реформи, але важливо, що з 10 жовтня, коли підуть нарахування, наші пенсіонери отримають нові, збільшені виплати. Попри критику, думку опозиції, найголовнішим є те, що все-таки ми прийняли пенсійну реформу. Далі вже на практиці потрібно буде перевірити її та побачити сильні та слабкі сторони, щоб потім прийняти відповідні поправки та в такий спосіб вдосконалити її. Також безперечним плюсом пенсійної реформи є те, що ми скасували ту зрівнялівку, яка була раніше. Адже неправильно, коли одна людина пропрацювала 5 років, а інша – 42 і обоє отримують мінімальну пенсію, - наголосив народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.