«Судова реформа - чергова узурпація влади, створення судді-деспота з колосальними повноваженнями і 0% відповідальності» - Михайло Головко

Опубліковано в Новини 03.10.2017
Судова реформа в тому вигляді, в якому вона пропонується, не має права на ухвалення.
Саме такої думки дотримуються окремі депутати, які вбачають в ній не що інше як черговий крок до узурпації влади.
Адже згідно з пропонованими змінами в судовій системі , звичайні українці не матимуть можливості звертатися до суду й будуть позбавлені будь-якого права на захист, а судді отримають необмежені права та відсутність обов’язків.
- Збільшення судового збору приведе до того, що українці не матимуть фінансової можливості відстоювати свої права в суді. Також пропонується ввести штрафи на помилки при оформленні документів,навіть технічні: всі адвокати стануть платними. Крім того, суддя зможе: заборонити чи дозволити відео зйомку; виносити рішення без позивача; трактувати закони на власний розсуд. Суддя зможе без пояснень відхилити клопотання чи скаргу потерпілого без права оскарження, накласти штраф у розмірі 160 тисяч гривень на власний розсуд і не дати можливості виступити у суді захиснику або свідку, не пустити когось до залу судових засідань. Він навіть зможе таємно зустрічатися з учасниками судового процесу. Судова реформа, яку пропонують — злочин перед українським народом і намагання перетворити людей на безсловесних і безправних рабів, - пояснює народний депутат Михайло Головко.
Свободівець зазначає, що прийняття подібних реформ – це знищення демократії та відкидання основного і найголовнішого закону України – Конституції. Пропоновані зміни в судовій системі – величезні кроки назад від намагань створення незалежного суду.
- Цей проект не повинен стати законом. Інакше суду Лінча нам не уникнути. Українці після революції Гідності стали іншими. А судова реформа - це чергова узурпація влади, намагання створити суддю-деспота, який має колосальні повноваження і 0% відповідальності. В цьому якраз і біда: побудували систему, де заперечується і відкидається 5 стаття Конституції, яка говорить, що джерелом влади є народ, який обирає законодавчу, виконавчу і судову гілки влади. На жаль, якщо ухвалять законопроект, це нанесе великий удар по демократії, по принципах відстоювання своїх прав і свобод, - зауважує Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.