У листопаді Віктор Овчарук підпише попередню угоду про співпрацю Тернопілля з Люблінським воєводством

Опубліковано в Новини 26.09.2017
У Любліні триває VІ Конгрес ініціатив Східної Європи в панельній дискусії на тему: «Створення мережі міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування». Захід  є нагодою для обміну досвідом представників наукового світу, культури, освіти, позаурядових організацій, органів самоврядування і державних органів  Центральної та Східної Європи. Конгрес відбувається в Люблінському Конференційному Центрі.
Гостей форуму  вітав Славомір Сосновські, маршалек Люблінського воєводства, який наголосив: «Нашим спільним завданням є подальше співробітництво у галузі науки, культури, інновацій, яке продовжиться в економічній сфері та обміном досвідом з нашими партнерами зі Сходу». 
У Конгресі Ініціатив Східної Європи участь також беруть гості з Молдавії, Казахстану,  Франції, Австрії, Грузії, Румунії, Словаччини, Росії та Німеччини. Учасники Конгресу говорять  про міжнародне співробітництво як чинник стабілізації і розвитку регіону, майбутнє  міст та сіл, джерела трансграничного фінансування місцевого розвитку.
У рамках Конгресу Ініціатив Східної Європи відбулась робоча зустріч голови обласної ради Віктора Овчарука з маршалком Люблінського воєводства Славоміром Сосновскі, під час якої сторони обговорили напрямки можливої співпраці між регіонами. У ході зустрічі досягнуто домовленості щодо підписання попередньої угоди про співпрацю у листопаді під час проведення тижня інновації в Любліні. 
У межах Конгресу відбудеться Міжнародна Біржа Грантодавців, також сьогодні, 26 вересня, обговорюватимуть джерела транскордонного грантового фінансування місцевого розвитку; можливості співпраці чиновників та громадських ініціатив.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.