Ланівчани потерпали від смороду свиноферми Чайківського, а тепер не можуть добитися від нього законного боргу

Опубліковано в Новини 22.09.2017
Законні зобов’язання з виплати Лановецькій міській раді 2 млн грн. не виконує власник ПАП «Агропродсервіс» Іван Чайківський.
Після гучної історії зі шкідливою свинофермою, на місцевих мешканців чекав черговий «подарунок» від підприємця.
Справа в тому, що відповідно до статті 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвиток інфраструктури Лановецької міської ради від 24.10.2012 року № 711 (зі змінами та доповненнями), листа Державної архітектурно-будівельної інспекції України та акту готовності об’єкта до експлуатації, яким встановлено завершення будівництва з реконструкцією свинокомплексу ПАП «Агропродсервіс», що в с. Оришківці, із кошторисною вартістю 43743 тис. грн. Іншими словами, за діяльність підприємства на території міської ради, ПАП мав сплатити 5% від загальної кошторисної вартості для розвитку інфраструктури Лановецької міської ради. Однак, ніхто цього не робив і, скоріш за все, і не збирався, пише «Ланівці-інфо».
Міська рада подала до суду і програла цей позов, однак була подана апеляція і відповідно до постанови Львівського апеляційного господарського суду від 06.06.2017 року ПАП «Агропродсервіс» зобов’язано укласти з Лановецькою міською радою договір про пайову участь.
Розуміючи серйозність ситуації, Іван Чайківський почав писати листи до міської ради. І не які-небудь, а з проханнями зменшити відсоток із 5 до 2, а також розділити ці кошти щодо сплати на 60 місяців рівними частинами. Ні перше, ні друге його прохання не були підтримані нашими депутатами міської ради, а винесено рішення щодо розстрочення сплати коштів пайової участі на 12 місяців в сумі 175 тис. грн. щомісячно.
Цікаво зазначити, що у своїх листах ПАП «Агропродсервіс» апелює, що «свинокомплекс у с. Оришківці є дуже фінансово затратним, оскільки значно збільшилася вартість кормів, державою були скасовані пільги в оподаткуванні сільгоспвиробників, тобто ПАП «Агропродсервіс» не має таких фінансових можливостей».
І тут згадується вислів – «земля кругла». Здається, ще зовсім нещодавно ми просили Івана Чайківського та його компанію зрозуміти нас і наше бажання жити у чистому місті, тепер вже все навпаки – громада повинна ввійти в нібито складне фінансове становище.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.