«Дорожній патруль повинен функціонувати не лише у великих містах!» - Ігор Побер

Опубліковано в Новини 21.09.2017
На сьогодні в Україні спостерігається сумна статистика ДТП: приблизно що дві години на дорогах країни помирає 1 громадянин.
Однією із причин таких трагедій є й те, що поки не по всій Україні почала діяти дорожня патрульна поліція, переконаний народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.
- Я як член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту цю болючу тему прекрасно знаю. У нас страшна статистика: майже кожні дві години на дорозі гине людина, а це більш ніж 300 смертей щомісяця. У нас всі новини починаються з сумних звісток про дорожньо-транспортні пригоди. Тут багато причин, одна з яких у відсутності дорожнього патрулю. На сьогоднішній день дорожня поліція у великих містах є, а решта країни фактично «оголена»; безпеку руху на дорогах ніхто не регулює. Нам скоріше потрібно вводити дорожню поліцію. Якби там не було, навіть колись був пост, стояла машина з ДАІ-шниками, їхали зустрічні машини, сигналили іншим автомобілям, що там ДАІ. Тобто люди мали страх і усвідомлення того, що є правоохоронці на дорогах – це все якось корегувалось, - зауважив Ігор Побер.
За словами нардепа, наразі Комітетом відпрацьовується ряд відповідних законних актів, декілька актів напрацьовується і підкомітетом з безпеки на транспорті. Всі ці документи повинні покращити ситуацію щодо безпеки на дорозі.
До слова, Ігор Побер є Головою підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.