Вишнівецьку громаду визнали перспективною на рівні Мінрегіону

Опубліковано в Новини 21.09.2017
Одна з наймолодших громад Тернопілля потрапила у перелік 40-ка найперспективніших.

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з обласними державними адміністраціями та Центрами розвитку місцевого самоврядування визначили потенційні перспективні центри спроможних громад. До їх числа включено і Вишнівецьку громаду, повідомляє портал «Децентралізація влади».

У Мінрегіоні наголосили,  що перелік центрів спроможних громад є рекомендаційним і допоміжним для облдержадміністрацій у завершенні формування перспективних планів об’єднаних громад.

Перспективними на Тернопільщині визнано 40 громад, до їх числа потрапила і одна із наймолодших та найменших ОТГ краю - Вишнівецька. Ця громада налічує близько 8,5 тис мешканців та об’єднує чотири населені пункти.

Попри невеликий розмір, громада незмінно демонструє стабільний розвиток, працює над покращенням інфраструктури. За словами очільника ОТГ Володимира Кравця, такі кроки не залишаються непомітними і вже низка довколишніх сіл має намір приєднатися до громади. Деякі із цих сіл навіть знаходяться в інших районах.

Наявність у списку Мінрегіону стає черговим доказом того, що Вишнівецька ОТГ є дієвою та самодостатньою громадою, яка готова приймати не менш ініціативні села до об’єднання.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.