У Тернополі висадили сто кущів червонолистого барбарису

Опубліковано в Новини 23.08.2017

У Тернополі поблизу пам’ятника Степанові Бандері висадили червонолистий барбарис. Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський розповів, що загалом було висаджено 100 кущів.

– Продовжується впорядкування входу в парк Шевченка, у рамках якого було здіййснено планову висадку сотні кущів червонолистого барбариса. Зазвичай для озеленення обирають кущі ізних відтінків зеленого, втім червонолисті породи дерев та кущів підсилюють контрастність і створюють так званий ефект “рамковості”. Також червний барбарис гармоніює з перголою, – розповідає Олег Соколовський.

У Тернополі житлово-комунальному розповіли, що кущі повинні вирости за рік приблизно на 20 сантиметрів. 

Таку рослину використовують для прикраси садів і парків, а також  з допомогою декількох гілочок можна створити оригінальний живопліт. 

Фото: Тернопіль житлово-комунальний. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.