Обладнання, яке економитиме енергоресурси облаштують в будинки Тернополя

Опубліковано в Новини 15.08.2017

Індивідуально-теплові пункти (ІТП) погодного регулювання облаштовують у тернопільських багатоповерхівках. 

Завдяки їм  тернополяни отримають цілодобово гарячу воду та належне теплопостачання, відповідно до погодних умов. Реалізовується ця програма за фінансування Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

– Такі ІТП будуть обладнані лічильниками тепла, а це означає, що мешканці будуть платити за теплопостачання пропорційно до квадратних метрів житлової площі. Загалом проектом передбачено облаштувати 750 індивідуально-теплових пунктів, а цього року плануємо облаштувати майже 250 таких ІТП, – розповідає завідувач сектору з питань енергозбереження Тернопільської міської ради Павло Савечко.

До слова, перше ІТП у житловому фонді Тернополя було облаштоване у будинку на вулиці Лук’яновича,1. Зараз економія енергоресурсів для цього будинку становить 30-50%, запевняють в управлінні ЖКГ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.