На Тернопільщині завершився табір для юних рятувальників

Опубліковано в Новини 13.08.2017

12 серпня відбулось урочисте закриття ще однієї незабутньої зміни в польовому спеціалізованому таборі «Юний-рятувальник», який вже одинадцять років поспіль, щоліта збирає під своїм крилом дітей рятувальників та їхніх друзів, повідомляють в ДСНС області.

За два тижні, проведених в таборі діти дізнались чимало нового, цікавого та корисного, загартувались, трішки підросли, стали більш самостійними та відповідальними. Хлопці та дівчата ще довго пам’ятатимуть захоплюючі конкурси та спортивні розваги, цікаві екскурсії та веселі пригоди. А ще, від тепер вони знайомі з рятувальною технікою, знають як діяти у випадку пожежі, вміють розгортати пожежні рукави, подавати воду на гасіння та користуватись вогнегасниками, надавати першу медичну допомогу, діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, вправно і швидко в’язати рятувальні вузли й за допомогою рятувальної мотузки долати водні перепони.

Щодня, після закінчення ранкових занять та смачного обіду діти мали можливість грати у футбол, волейбол, шахи, настільний теніс, бадмінтон, малювати, співати чи слухати музику, а увечері один з наметів перетворювався на великий кінозал. Активний відпочинок, дружнє спілкування, веселі розваги, спортивні ігри, дотримання чіткого розпорядку дня, пильний нагляд з боку вихователів – усі ці фактори скріплюють дух і тренують витримку, готують до дорослого життя.

Усе, чому навчилися, юні вогнеборці показали своїм рідним, близьким та усім, хто прибув на урочистості з нагоди завершення табірної зміни. Вихованці та персонал табору радо зустрічали заступника голови Тернопільської обласної ради Любомира Крупу, начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області полковника служби цивільного захисту Віктора Маслея, засновника табору генерал-майора служби цивільного захисту у відставці Євгена Лукавого, делегацію пожежників-мотоциклістів з мотоклубу «Riders of Flames» з м. Катовіце (Республіка Польща) та інших дрогих гостей, які, як годиться, прибули не з порожніми руками. На учасників таборування чекали різноманітні подарунки, грамоти та пам’ятні медалі та посвідчення учасника табору. А особливим сюрпризом для всіх таборувальників стала можливість сфотографуватися в компанії справжніх байкерів та промчати з «Вершниками вогню» на їхніх «залізних конях» околицями табору. Урочисте дійство завершилося святковим концертом.

Зміцнілими, загартованими та сповненими нових вражень діти повернуться додому. Вони ще довго пам’ятатимуть ці чудові літні дні та з нетерпінням чекатимуть наступного року, аби знову завітати до табору «Юний рятувальник».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.