Найкращим підкорювачем хвиль в Україні знову став тернополянин (фото)

Опубліковано в Новини 09.08.2017

Статус найкращого та найсильнішого віндсерфінгіста як в олімпійських, так і неолімпійських дисциплінах вкотре підтвердив тернополянин Олександр Тугарєв.

На ІІІ етапі Кубку України з віндсерфінгу в категорії «слалом» - неолімпійській дисципліні, який відбувся минулого тижня на Бердянській косі в Азовському морі, хлопець виграв усі 11 перегонів та посів перше місце.

- «Слалом» - неолімпійська дисципліна, але дуже популярна у світі, де учасники проходять за вітром дистанцію, минаючи 8 поворотних знаків. Для таких гонок необхідна сила вітру не менше 8 м/с. Цього разу спортсменам пощастило з погодними умовами, - вітру було більше, ніж достатньо, відтак було проведено 11 перегонів. Тернополянин Олександр Тугарєв, який брав участь у цій регаті, виграв усі з них, чим підтвердив свій статус найсильнішого віндсерфінгіста України, причому не лише в олімпійському виді, а й в неоліміпійському. До речі, попередній, ІІ етап, таких змагань відбувся в червні на Арабатській Стрілці в Генічеську, де Олександр Тугарєв також став беззаперечним лідером, - розповідають в управлінні фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА.

На разі, по завершенню ІІІ етапу Кубку України, Олександр Тугарєв у місті Орхус в Данії боротиметься з іншими учасниками на Test Event до Чемпіонату світу-2018 року з віндсерфінгу. Саме на цих змаганнях віндсерфінгісти зможуть отримати перші ліцензії на Олімпійські Ігри-2020 в Токіо.

До слова, Олександр Тугарєв - майстер спорту України міжнародного класу, є представником секції віндсерфінгу Тернопільського обласного відділення КУТОР ШВСМ, студент ТНЕУ, тренери спортсмена Олександр Тугарєв та Олексій Нижегородов.

Фото: з facebook-сторінки Musa Magomedov.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.