Україна очима редактора: на Тернопільщині відбувся прес-тур для представників регіональних ЗМІ

Опубліковано в Новини 06.08.2017

Делегація представників регіональних ЗМІ відвідала славетний край Тернопілля, щоб за допомогою слова й фотосвітлин передати своїм читачам всю його велич та красу. Впродовж трьох днів — 1, 2 та 3 серпня — тривав виїзний прес-тур у рамках журналістської акції «Україна очима редактора». У ньому взяли участь представники видань з Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Тернопільської областей.
Учасників прес-туру чекала насичена програма, адже організатори даного заходу — Тернопільська обласна державна адміністрація спільно з Українським журналістським фондом — вирішили продемонструвати неповторні й оригінальні «роздинки» Тернопілля.
Подорож розпочалася з огляду історичних об’єктів м. Кременець, гори Бона, зокрема. Найсміливіші мали змогу прокататися на санній трасі у Кременці. Згодом оглянули  архітектурну пам’ятку — парково-палацовий комплекс у смт Вишнівець Збаразького району.
Під час оглядин одного з найдавніших Теребовлянського замку з гостями краю зустрівся заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик, який подарував їм сувенірні презенти.
«Щиро вітаю у нашому гостинному краю. Зважаючи на кількість пам’яток і цікавих об’єктів, Тернопільщина й надалі розвиватиме туристичну інфраструктуру. Підсумки минулого року вселяють оптимізм —  спостерігається приріст кількості туристів в межах 15-20%. Тернопільщина повинна стати справжньою туристичною перлиною Галичини», — зазначив Юрій Юрик. 
Учасники прес-туру були надзвичайно вражені, побувавши у гіпсовому музеї-печері «Вертеба», всередині якого знаходяться десятки археологічних розкопок стародавніх трипільських культур.
Представники регіональних ЗМІ відвідали Борщівський район, який зачарував гостей краю красою печерного храму в селі Монастирок, куди звідусіль з’їжджаються для духовного зцілення. Мандрівка продовжилася містом Чортків, де учасників зустрів мер міста Володимир Шматько  і запропонував прогулятися неповторним  містом, оглянути красу храмів та замку. Далі був дивовижний Джуринський  водоспад, фотосесія Заліщицького півострову та знайомство з величною річкою Дністер.
Щоб відвідати Тернопілля є багато причин, серед яких не лише храми, замки, печери, водоспади, гори й численні старовинні храми і святині. Туристів й подорожуючих чекають сучасні туристично-відпочинкові комплекси, у яких можна комфортно відпочити після подорожі. Серед них — «МішиН – Сіті» (с. Добривляни) та «Орися» (с. Оришківці) у яких зупинялися на ночівлю учасники прес-туру.
Як відзначила заступник завідувача відділу соціальних питань та листів газети Верховної Ради «Голос України»  Юлія Потапенко, найбільше Тернопілля вразило її своєю багатогранністю й різноманітністю. 
«Ми побували під землею, побачили всю Тернопільщину з висоти пташиного польоту, побували у давніх святинях, відчули їхній енергетичний потенціал. Все, що побачили, справило на нас максимально позитивне враження», — поділилася враженнями Юлія Потапенко.
Тернопільська область — це своєрідний діамант, який спільними зусиллями необхідно відшліфовувати, переконана перший заступник виконавчого директора Черкаської регіональної філії НСТУ Валентина Душок.
«Ви всі працюєте над тим, щоб на Тернопільщину приїздили якомога більше туристів. І я переконана, що невдовзі ваш край засяє на карті України як успішний та неповторний туристичний регіон. Організований прес-тур — цьому доказ. У вас дуже багато принад, історичних місцин у яких мешкають привітні й гостинні люди. Через декілька років я планую знову побувати на Тернопіллі, аби відчути результат вашої роботи», — підсумувала Валентина Душок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.