На Тернопільщині зростає попит на фахівців в сфері харчової промисловості

Опубліковано в Новини 22.10.2024

На Тернопільщині харчова промисловість представлена більш ніж 120 підприємствами, у тому числі релокованими. Вони виготовляють молокопродукти, хлібобулочні вироби, цукор, напої, консервовані продукти тощо.

Сфера харчування є однією з найприбутковіших і динамічних в економіці України та займає чільне місце на Тернопільщині. Попит на фахівців цієї сфери залишається високим. Про це під час брифінгу розповіли начальник відділу організації закупівель Тернопільського ОЦЗ Олена Коваленко та провідний фахівець зі зв’язків із громадськістю та пресою Тернопільського обласного центру зайнятості Марія Підлужна.

Зараз у сфері громадського харчування Тернопільщини роботодавці пропонують майже 150 вакансій для кухарів, офіціантів, пекарів, барист і кондитерів із зарплатою до 23 тис. грн. Деякі роботодавці надають зручний графік роботи, розвезення персоналу додому в нічний час та стажування на робочому місці.

Служба зайнятості Тернопільщини пропонує ряд послуг з професійного навчання. Зокрема, зареєстровані безробітні можуть отримати сертифікат на навчання, а зайняті та незайняті особи — ваучер на навчання, що покриває до 30 тис. грн вартості профпідготовки.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.10.2024 soroka
Тернопільська прокуратура: Будинок Інвалідів чи кузня Параолімпійців? 
Уявіть собі: ви проходите повз величну будівлю прокуратури в Тернополі. Але щось не так. Над…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.