За понад два з половиною роки росія пошкодила та/або зруйнувала 1906 українських медзакладів

Опубліковано в Новини 22.10.2024

Понад два з половиною роки повномасштабної війни росія системно атакує та бомбардує не тільки цивільну інфраструктуру, а й заклади охорони здоров’я. Зокрема, українські лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові тощо. Станом на кінець жовтня 2024 року ворог пошкодив 1680 об’єктів медзакладів та зруйнував вщент ще 226. 

Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Наразі отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо. Також росіяни пошкодили 226 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 263 та захопили 125 автівок «екстренки».

Однак, попри війну, МОЗ України разом із партнерами продовжує працювати над відновленням медичної інфраструктури — щоб забезпечувати українців якісними та доступними медпослугами. Завдяки відбудові та реконструкції медзакладів, лікарі продовжують надавати медичні послуги, а пацієнти отримують безперешкодний доступ до необхідної медичної допомоги. 

Наразі вже вдалося повністю відновити 547 об’єктів медзакладів та ще 350  частково. Найбільше відновлено обʼєктів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Йдеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також ті, що зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Роботи з відбудови медзакладів триватимуть й надалі.

Нагадаємо, нещодавно у постраждалих районах Харківщини та Чернігівщини встановили модульні клініки «первинки» у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

Джерело: МОЗ 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.10.2024 soroka
Тернопільська прокуратура: Будинок Інвалідів чи кузня Параолімпійців? 
Уявіть собі: ви проходите повз величну будівлю прокуратури в Тернополі. Але щось не так. Над…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.