На Тернопільщині виявили нетверезого водія, якого суд позбавив права керування

Опубліковано в Новини 15.10.2024

За невиконання судового рішення фігуранту загрожує покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Під час нагляду за безпекою дорожнього руху співробітники групи реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля Ford Focus за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 44-річний житель Кременецького району. Спілкуючись із водієм, поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти освідування у встановленому законом порядку, проте він відмовився. Крім того, у нього були відсутні водійські документи.

Як з’ясували згодом поліцейські, суд позбавив фігуранта права керувати транспортними засобами терміном на один рік за вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою у стані алкогольного сп’яніння).

За фактом невиконання судового рішення слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Окрім цього, на фігуранта поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, вчинене повторно протягом року).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.