На Тернопільщині тривають осінньо-польові роботи

Опубліковано в Новини 14.10.2024

На Тернопільщині тривають осінньо-польові роботи. Наразі вже завершено збирання усіх зернових за винятком кукурудзи. Про це повідомив під час брифінгу директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів.

Вже зібрано понад 190 тис. га пшениці. Її валовий збір - 1.1 млн тонн. Це в повній мірі забезпечить потреби жителів Тернопільщини в зерні. Крім того, це дозволить експортувати значні обсяги за межі області та держави. Також вже зібрано 100% ячменю, а саме 79,2 тис. га.

Продовжується збір кукурудзи. Із посіяних 131,5 тис. га зібрано 23,3. В сукупності врожайність зернових культур порівняно за аналогічний період минулого року на 1,7 цнт/га більша, а це хороший показник, переконують аграрії.

Аграрії Тернопільщини докладають максимальних зусиль для того, щоб в оптимальні терміни завершити збирання сільськогосподарських культур та провести посів озимих під урожай 2025 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.