Іноземці зможуть обіймати офіцерські посади у ЗСУ, ДССТ та НГУ

Опубліковано в Новини 14.10.2024

Міністерство оборони України інформує, що за 2.5 роки повномасштабної війни проти російської агресії чимало іноземців доєдналися до Сил оборони і довели свою спроможність ефективно виконувати складні завдання на полі бою.

Днями Верховна Рада України ухвалила важливий закон, розроблений Міністерством оборони, який відкриває шлях до збільшення кількості іноземців, які проходитимуть службу за контрактом на посадах офіцерського складу у ЗСУ, Держспецтрансі та Нацгвардії.

Раніше вони могли служити лише на рядових та сержантських посадах, але новий закон посилює кадровий потенціал нашого війська.

Що ще важливо знати про ухвалений Верховною Радою України законопроєкт, який дозволяє іноземцям та особами без громадянства проходити службу у ЗСУ, Нацгвардії та ДССТ за контрактом на офіцерських посадах.

Проєкт закону щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та апатридами виник у відповідь на звернення іноземця до Центрального управління захисту прав військовослужбовців Міністерства оборони щодо порушення його прав.

Проведена перевірка виявила системні проблеми в законодавстві.

За результатами перевірки була створена робоча група, яка працювала над посиленням захисту прав іноземців та апатридів під час служби.

Зокрема:

щодо надання їм можливості займати офіцерські посади,

удосконалення системи підготовки та навчання,

модернізації контрактної форми та заохочення до служби.

Прийняті парламентом зміни — результат цієї роботи. Вони  допоможуть ефективніше залучати іноземців до служби в Силах оборони та забезпечать кращий захист їхніх прав, – повідомляють в Тернопільському обласному ТЦК СП.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.