У класичному університеті Тернополя дискутували про те, як зберегти ментальне здоров’я нації

Опубліковано в Новини 11.10.2024
У класичному університеті Тернополя відбулася комунікаційна платформа «Стійкість одного – стійкість мільйонів» до Всесвітнього дня ментального здоров'я.
 
Захід об’єднав представників влади, науковців, фахівців-психологів та медиків, представників громад, ветеранів та активістів, які працюють над збереженням ментального здоров’я нації.
 
Стійкість — це процес, який потребує спільних зусиль. Ментальне здоров’я кожного українця — це фундамент нашої національної стійкості, наголосили в навчальному закладі.
 
– Вітаю вас на нашому важливому заході, присвяченому збереженню ментального здоров'я українців у час війни. Те, що ми зібралися сьогодні, свідчить про нашу спільну рішучість обговорити та знайти способи підтримати психологічне благополуччя кожного, хто зараз переживає важкі випробування. Війна не лише руйнує фізичну інфраструктуру — вона впливає на наші думки, емоції та здатність відчувати себе в безпеці. Постійний стрес, невизначеність, страх і біль втрати є величезним тягарем для психіки наших громадян. Саме тому питання збереження та підтримки ментального здоров'я стало нагальним і потребує нашої максимальної уваги та співпраці між науковцями, фахівцями, медиками, представниками влади, – зазначила ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк.
 
Заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко, який розповів про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» у Тернопільській області.
 
– Наша зустріч — це можливість об’єднати знання, поділитися досвідом і напрацювати дієві методи допомоги для тих, хто зараз потребує цього найбільше. Бажаю усім плідної роботи, відкритого обміну думками та нових ідей, які допоможуть подолати виклики і зберегти ментальне здоров’я наших співвітчизників. Пам’ятаймо, що ментальне здоров'я — це основа нашої стійкості, здатності рухатися вперед і продовжувати боротьбу за краще майбутнє, – наголосив Віктор Устенко.
 
Заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації також нагородив відзнаками від начальника Тернопільської обласної військової адміністрації кращих фахівців та організації у сфері охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, оборони та ветеранської політики, правопорядку, а також культури, молоді та спорту, які зробили вагомий внесок у реалізацію програми «Ти як?» у Тернопільській області.
 
Також під час зустрічі директор навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності Оксана Шандрук, яка виступила модератором комунікаційної платформи, розповіла про діяльність центру.
 
У ході роботи платформи учасники презентували свої напрацювання, поспілкувалися про особливості роботи й те, як долати виклики, що виникають та поділилися цінним досвідом. Також обговорили план заходів на 2024-2026 рр. з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 р.
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.