Другий раунд: ексочільник податкової Тернопільщини Яцина знову в суді бореться за крісло

Опубліковано в Новини 11.10.2024
У Тернопільському окружному адміністративному суді 8 жовтня відбулося засідання у справі поновлення на посаді колишнього головного податківця Тернопільської області Михайла Яцини.
 
Уже вдруге чиновник хоче поновитися на посаді. Цього разу справу у Тернополі розглядає заступник голови Тернопільського окружного адміністративного суду Петро Баб’юк.
 
Нагадаємо, у зв’язку з корупційним скандалом Михайла Яцину було звільнено за згодою сторін. Згодом він заявив, що заяву на звільнення його «змусили написати», тож забажав знову сісти у крісло головного податківця області. Суд першої інстанції відхилив скаргу Яцини, але Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова постановив повернути його на посаду.
 
Після цього головне управління ДПС подало до Верховного суду України, який 30 серпня 2024 року постановив скасувати рішення і Тернопільського окружного, і Львівського апеляційного та направити справу на новий розгляд до Тернопільського окружного адміністративного суду.
 
Тепер у Михайла Яцини з’явився новий адвокат. Замість Ірини Сідорової Михайла Яцину у суді представляє її чоловік – Віталій Сідоров. Як стало відомо, Ірина Сідорова пішла у декретну відпустку, тож більше не буде представницею позивача. Перше засідання у Тернопільському окружному адміністративному суді тривало недовго.
 
Адвокат Віталій Сідоров подав клопотання, у якому просить призначити судово-технічну експертизу давності документа, щоб визначити, в який період Яциною Михайлом було написано та підписано заяву про звільнення. Для цього Державна податкова служба України має надати оригінал заяви про звільнення Яцини. На час проведення експертизи адвокат пропонує зупинити провадження у цій справі.
 
Наступне судове засідання відбудеться 21 жовтня.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.